Noul Angelicuss.COM

luni, 30 martie 2009

Cum e dom'le cu gayfest-ul asta? Si ce am de gand sa fac...

Hm...ma mananca de mult sa spun multe... si ma aflu cumva in pielea activistului implicat... Imi este teama sa nu deranjez multi prieteni, amici, bloggeri parteneri. Sunt intre ciocan si nicovala... insa interesul meu e unul singur... sa iasa ceva BUN de care sa nu-mi mai fie rusine cand ma uit la tv.

Sper sa fiu inteles si scopul sa scuze mijloacele si sper sa cititi totul pana la final...

Asadar... ce a fost si ce este GayFEST? O intreaga saptamana cu filme, expozitii, lansari de carti, petreceri si alte evenimente + UN MARS
Deci, pentru multi care nu stiau (aviz prietenului meu bun din Iasi) - GayFEST nu a fost doar circ pe strada.

Anul acesta eu ma voi ocupa de "Serile Filmului INKLUSIV" si sper sa fie niste proiectii reusite la care sa participati. Totul este gratuit! Nu vad de ce ati proceda ca si anii trecuti... cand erau doar cativa in sala. Unde o sa mai aveti ocazia in Bucuresti sa vedeti filme cu tematica gay in conditii de cinema, alaturi de prieteni si intr-un spatiu sigur? E o data pe an la Bucuresti, motiv pentru care ar trebui sa veniti.

Acelasi lucru v-a oferit si Club Purple... si oferta lor ati primit-o cu pasivitate si ignoranta.
Oamenii fac eforturi sa va ofere servicii culturale care, se pare, nu va intereseaza. Si tot imi vine sa acuz alergatura asta dupa Sfanta Pula si distractia ieftina.

Ce e cu marsul gay?
Este o data pe an! Indiferent cine-l organizeaza, ca stimati sau nu ACCEPT, ca sunteti de baricada cu ei sau nu, pentru ca ne vrem o comunitate, ar trebui sa fim UNITI si sa mergem la acest mars (nu parada).

Singura intrebare ramane: "De ce?"
- pentru ca ceilalti trebuie sa se obisnuiasca cu noi ca existam, ca suntem normali ca si ei
- pentru ca ceilalti trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca avem dreptul sa ne intalnim si sa organizam un mars
- pentru ca inca suntem stigmatizati, insultati, discriminati
- pentru ca inca suntem cetateni de rangul 2 ai Romaniei
- pentru ca trebuie sa demonstram ca suntem multi si trebuie ca opiniile si drepturile noaste sa fie ascultate/respectate
Sper ca v-am convins ca TREBUIE sa participati anul acesta!

Si acum sa o spunem pe sleau.

M-am cam saturat de homosexualii pasivi (a fi gay e o onoare ;) ) care nu au altceva mai bun de facut decat sa critice si sa-i insulte pe cei care incearca sa faca ceva. De cate ori nu am auzit:

"Nu merg la parada ca nu ma simt reprezentat"; "ce sa caut eu acolo?"; "cine
vrea sa mearga la parada, sa se duca si sa dea din cur strigand ca e mandru ca e
gay. ei bine, pe mine aceste parade ma fac sa-mi fie rusine ca sunt gay!!!";
"m-am saturat de travestitele care fac circ".

Sunt de acord cu voi! Dar ce altceva ati facut decat sa-i acuzati pe ceilalti care au fost la mars? Travestite sau netravestite, circarese sau nu... unii macar au avut CURAJ sa participe. E drept, NU aia este imaginea comunitatii....insa suntem o comunitate diversa si oricine are DREPTUL sa participe. E un mars al libertatii prin care se cer drepturi egale...si tocmai noi sa discriminam? Ne discriminam intre noi. Nu avem curajul sa mergem sau suntem prea comozi dar avem mereu si un motiv plauzibil: "nu ma identific cu circul acela ieftin".

Atata timp cat tu nu participi, prietenii tai nu participa, restul nu participa, cine vrei tu sa participe care sa fie echipat cu mult bun simt, inteligenta si simplitate?

Pornind de la intrebarea asta retorica, vreau sa facem un mic calcul:
Anii trecuti au fost cam 200-250 de participanti din care aprox. 5-7 in travesti. Sunteti constienti ca televiziunile si presa in general cauta senzationalul si cei 5-7 travestiti vor iesi in evidenta. Daca am fi 500 imbracati normal si doar cativa travestiti... si am reusi cumva sa-i eclipsam... nu am schimba cumva situatia in favoarea noastra?
Evident ca da! Insa presa vrea ceva senzational....haideti sa le oferim, sa le vindem....ceea ce noi vrem sa le vindem.

Propunerea si initiativa mea, pe care o am de vreo doi ani... dar pe care nu a bagat-o nimeni in seama pana acum, sper sa nu starneasca nemultumiri in randurile ACCEPT si sa fie inteleasa ca un grup integrant in mars, nu separat. Nu vreau sa ma bag peste ideile de organizare ale marsului si nici sa le critic dar vreau sa vin in completarea acestuia cu un grup.

Eu, ca gay care traieste in Romania, ca participant la un mars care se vrea pentru comunitatea mea, vreau ca anul acesta marsul sa fie altfel. Dar pentru aceasta este nevoie de sprijin, suport din partea voastra, a cititorilor, a detinatorilor de siteuri si bloguri, de membrii ai comunitatii sau prieteni.

COMUNITATEA ESTI TU! Vino sa aratam adevarata fata a comunitatii gay.

Angelicuss impreuna cu voi iese anul acesta la mars... toti cei care ne ascundeam si nu ne simteam reprezentati... sa nu fim clowni, ci oameni simpli, pasnici, cu bun simt... pentru ca asa suntem noi de obicei. Ceilalti trebuie sa ne vada si sa ne cunoasca asa cum suntem.

Propun sa fim imbracati in negru (un simplu tricou, camasa) pentru a ne distinge ca grup (si pentru a aduce acel senzational cautat de tv-uri care sa inlocuiasca imaginile cu travestiti). Va este teama ca puteti fi recunoscut? Veniti cu o masca...tot neagra.

In piept ar fi cool daca ne-am prinde cu bolduri cate o foaie A4 pe care sa scrie cu carioca un nume, pseudonim, varsta si un lucru interesant (ex.: Cristi, 24 de ani, student; Catalina, 32 de ani, iubesc viata; Sunt Mihai si sunt doctor stomatolog) (adic eu boldurile si cariocile).

Si pentru ca se vrea un mars si nu circ, vom pastra tacerea... pentru noi va fi un mars al tacerii ca si o reactie la homofobia din societate.

TREBUIE sa iesim cu totii, sa ne luam inima in dinti, sa ne ascundem in spatele mastilor SIMPLE daca e cazul, dar sa iesim civilizat, sa uitam ce am vazut anii trecuti la "paradele gay" si sa facem NOI, altceva. Ca doar e marsul comunitatii, nu? Deci al nostru!

Daca ideea mea, va place si vreti sa va implicati si voi. Astept reactii si suport. Manusa a fost aruncata.

Va multumesc ca mi-ati acordat timpul vostru.
Lucian Dunareanu, in calitate de gay simplu, cu initiativa din Romania

luni, 16 martie 2009

Despre Gay Fest 2009 in emisiunea mea ;) Participa!

Gay Fest 2009 - cum va fi si de ce trebuie sa participam - va fi tema editiei de marti 17 martie, ora 17.00 la Radio Purple. In fiecare dupa amiaza, Lucian Dunareanu va propune teme incitante de dezbatut. O editie speciala a emisiunii se va consuma asadar marti 17 martie, invitat al emisiunii fiind Bogdan Istrate, purtator de cuvant al asociatiei ACCEPT si organizator al Gay Fest 2009.

Si pentru ca organizarea marsului gay a starnit in fiecare an controverse chiar in cadrul comunitatii, va invitam sa participati activ la aceasta dezbatere libera, transmisa in direct la Radio Purple (www.radiopurple.ro) si totodata sa ii adresati intrebari si sugestii invitatului emisiunii printr-un email la lucian@radiopurple.ro